scroll top Go to Top

Δελτίο Τύπου: Απόλυτα επιτυχημένη η διοργάνωση του “First Global Challenge” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής First Global Challenge, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Ο διαγωνισμός, που συγκέντρωσε νέους επιστήμονες από 193 χώρες, αποτέλεσε ένα κορυφαίο γεγονός καινοτομίας και τεχνολογίας, όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιάσουν ρομποτικές λύσεις για παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η βιώσιμη ενέργεια και η προστασία του περιβάλλοντος.

Η διοργάνωση έκλεισε με τους νέους επιστήμονες να εντυπωσιάζουν με τις προτάσεις και τις δεξιότητές τους, αναδεικνύοντας τις αξίες της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της αλληλεγγύης. Οι διαγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπισαν μόνο τεχνολογικές προκλήσεις, αλλά δημιούργησαν λύσεις που μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε σε δηλώσεις της για το τέλος της διοργάνωσης:

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλοξένησε έναν τόσο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό όπως το First Global Challenge. Η επιτυχημένη ολοκλήρωσή του αναδεικνύει τη δυναμική των νέων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έδειξαν το πάθος τους για την τεχνολογία, την καινοτομία και τη συνεργασία.

Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια που επικράτησαν αυτές τις ημέρες στο ΣΕΦ αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά έχει τη δύναμη να προτείνει λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Το γεγονός ότι παιδιά από 193 χώρες εργάστηκαν μαζί με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος μάς γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την άψογη διοργάνωση και τη θερμή υποδοχή που προσέφερε το ΣΕΦ σε αυτό το σπουδαίο γεγονός.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού. Το ΣΕΦ παραμένει ανοιχτό σε κάθε διεθνή πρωτοβουλία που προάγει τη συνεργασία, την καινοτομία και την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος.»

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμβολή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, που στήριξαν τη διεξαγωγή αυτού του κορυφαίου γεγονότος, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας ως κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί η καθοριστική συνεισφορά του Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος, με τις ενέργειές του πριν δύο χρόνια, κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση του First Global Challenge στη χώρα μας.

Η στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία αυτής της διεθνούς διοργάνωσης, και η συνδρομή τους αναγνωρίζεται τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους συμμετέχοντες.