Skip to main content

Month: June 2025

Αγώνας δρόμου Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

Ένας ακόμα ξεχωριστός αγώνας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Την Κυριακή 15 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Στον αγώνα Race4Life συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας. Είτε τρέχοντας, είτε περπατώντας στην ειδική διαδρομή που είχε στηθεί από τους διοργανωτές.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραμένει πάντα δίπλα σε τέτοια γεγονότα και δράσεις που προωθούν την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Δελτίο Τύπου: «Άκρως επιτυχημένη η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών 2025 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη φήμη του ως κορυφαίο αθλητικό κέντρο, φιλοξενώντας με απόλυτη επιτυχία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών 2025, από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, το Σ.Ε.Φ. υποδέχθηκε αθλήτριες από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης, με τους αγώνες να διεξάγονται σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και αθλητικής ποιότητας. Χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία, γεμίζοντας το στάδιο με ενθουσιασμό, πάθος και συγκίνηση.

Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, όπου το Σ.Ε.Φ. γέμισε ασφυκτικά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και υπερηφάνειας. Το ίδιο εντυπωσιακό σκηνικό καταγράφηκε και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την απήχηση και τη δυναμική του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε:

«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών 2025 ήταν μία διοργάνωση-σταθμός για το Σ.Ε.Φ. και μια ακόμα απόδειξη πως η χώρα μας μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα με επαγγελματισμό και επιτυχία. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, ιδιαίτερα στους αγώνες της Εθνικής και στον τελικό, ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και φυσικά το φίλαθλο κοινό για τη στήριξή του. Το Σ.Ε.Φ. συνεχίζει δυναμικά, με σταθερό προσανατολισμό στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της εξωστρέφειας.»

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραμένει σταθερά αφοσιωμένο στην προώθηση του αθλητισμού, φιλοξενώντας διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας που ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε πολίτες και επισκέπτες.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών έρχεται στο ΣΕΦ!

Μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ γράφεται εκεί όπου όλα… ξεκίνησαν!

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του μια κορυφαία διεθνή διοργάνωση στο μπάσκετ Γυναικών: το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών 2025. Μια μεγάλη αθλητική γιορτή ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο Φάληρο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη λάμψη, το ταλέντο και την αγωνιστική ποιότητα των εθνικών ομάδων της Ευρώπης.

Η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά φιλοξενείται σε έναν χώρο τόσο εμβληματικό όσο το ΣΕΦ. Σε ένα στάδιο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο λόγω των αγώνων που φιλοξενεί αλλά και της ίδιας του της ιστορίας. Σε μια χρονιά ορόσημο, μιας και φέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τα εγκαίνιά του.

Δεν είναι τυχαίο πως η ιστορική επιτυχία της Εθνικής Ανδρών το 1987, όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, άλλαξε για πάντα την πορεία του αθλήματος στη χώρα μας. Ήταν η χρονιά που το ελληνικό μπάσκετ αναγεννήθηκε, ενέπνευσε γενιές και έθεσε τα θεμέλια για τις επιτυχίες που ακολούθησαν. Τώρα, το ΣΕΦ γίνεται ξανά το επίκεντρο, αυτή τη φορά για τη γυναικεία πλευρά του αθλήματος, δίνοντας το βήμα σε νέες ηρωίδες να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Από τις 18 έως και τις 29 Ιουνίου, το ΣΕΦ θα είναι το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μιας και θα φιλοξενήσει τον έναν από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους όσο και την τελική φάση της διοργάνωσης. Δηλαδή τα νοκ άουτ παιχνίδια που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣΕΦ υποδέχεται ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Το 1987, εδώ ακριβώς, η Εθνική Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας τη Σοβιετική Ένωση στον τελικό και αλλάζοντας μια για πάντα την πορεία του ελληνικού αθλητισμού. Η επιτυχία εκείνη δεν ήταν απλώς ένας τίτλος· ήταν η απαρχή μιας εθνικής λατρείας για το άθλημα του μπάσκετ.

Σήμερα, 38 χρόνια μετά, το ίδιο στάδιο ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο – αυτή τη φορά με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες. Γιατί το μέλλον του μπάσκετ είναι και γυναικείο, και λαμπερό, και ελληνικό.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας (Όμιλος Α’ – Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)

Τετάρτη 18 Ιουνίου, 20:30 – Ελλάδα Ελβετία

Πέμπτη 19 Ιουνίου, 20:30 – Γαλλία Ελλάδα

Σάββατο 21 Ιουνίου, 20:30 – Ελλάδα Τουρκία

(Ώρες Ελλάδας)

Οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στα νοκ άουτ. Και εκεί, στο παρκέ του ΣΕΦ, θα δοθεί η τελική μάχη για το στέμμα της Ευρώπης, με τα προημιτελικά, ημιτελικά και ο μεγάλος τελικός να διεξάγονται μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Δήλωση της Προέδρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

«Η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών 2025 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί μια κορυφαία στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Για πρώτη φορά το ΣΕΦ φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση για το γυναικείο μπάσκετ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή μας στην ισότητα και την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλες του τις εκφάνσεις.

Πρόκειται για ένα γεγονός με έντονο συμβολισμό, καθώς στον ίδιο χώρο όπου το 1987 η Εθνική Ανδρών κατέκτησε την Ευρώπη, τώρα καλούμαστε να στηρίξουμε τις γυναίκες του ελληνικού μπάσκετ στη δική τους μεγάλη πρόκληση.

Η διοίκηση του ΣΕΦ έχει δουλέψει συστηματικά τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψουν στο στάδιο μεγάλες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και με υπερηφάνεια βλέπουμε αυτή την προσπάθεια να αποδίδει καρπούς. Θέλουμε το ΣΕΦ να αποτελεί πάντα έναν ανοιχτό χώρο αθλητισμού, πολιτισμού και εξωστρέφειας για τη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και καλούμε όλους τους φιλάθλους να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία.»

Δελτίο Τύπου: «Μια αγκαλιά αγάπης στο ΣΕΦ στην τελετή λήξης του “Τζάμπολ Αγάπης”»

Μια ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Ιουνίου στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το «Τζάμπολ Αγάπης» ολοκλήρωσε τη φετινή του διαδρομή με μία όμορφη τελετή λήξης γεμάτη χαμόγελα, συγκίνηση και δυνατά χειροκροτήματα, σε ένα ζεστό και γεμάτο αγάπη κλίμα.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν παιδιά στο φάσμα του αυτισμού μαζί με τις οικογένειές τους και συνοδούς, αποτέλεσε μία ανοιχτή γιορτή της ένταξης, της συμμετοχής και της χαράς της κίνησης. Οι μικροί αθλητές έπαιξαν, διασκέδασαν και ένιωσαν την αποδοχή και τη δύναμη της συλλογικότητας.

Το ΣΕΦ, που από το 2016 αποτελεί το «σπίτι» του «Τζάμπολ Αγάπης», στήριξε για ακόμη μία χρονιά με θέρμη αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής, η οποία ενώνει τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά και την ενσυναίσθηση.

Η δήλωση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, Προέδρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και Διευθύντριας του Τομέα ΑμεΑ της Unesco Πειραιώς και Νήσων:

«Κάθε φορά που φιλοξενούμε το “Τζάμπολ Αγάπης” στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, νιώθουμε πως τιμούμε στην πράξη την αποστολή μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προάγει αξίες όπως η ισότητα, η αποδοχή και η αγάπη. Ως Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχουμε αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα της, με ευαισθησία και συνέπεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς, στα παιδιά, και φυσικά στον πρόεδρο του “Τζάμπολ Αγάπης”, Γιάννη Τσουμπρή, για την αφοσίωση και την έμπνευση που προσφέρει καθημερινά. Το ΣΕΦ θα είναι πάντα ένα σπίτι ανοικτό σε δράσεις που ενώνουν και δίνουν φωνή σε όσους το έχουν ανάγκη.»

Το «Τζάμπολ Αγάπης» συνεχίζει να αποτελεί έναν θεσμό με βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός μπορεί να αλλάζει ζωές και να χτίζει γέφυρες κατανόησης και αποδοχής.

Δελτίο Τύπου: Μια αγκαλιά αγάπης για να κλείσει η χρονιά στο ΣΕΦ

Μία ακόμη ξεχωριστή γιορτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το Σάββατο 7 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 11:30 το πρωί, η κεντρική σάλα του ΣΕΦ θα γεμίσει με χαρά, συγκίνηση και θετική ενέργεια, καθώς το «Τζάμπολ Αγάπης» θα υποδεχθεί παιδιά, γονείς και συνοδούς σε μια ανοιχτή, γιορτινή εκδήλωση για να αποχαιρετήσει τη φετινή σχολική και αγωνιστική χρονιά.

Το «Τζάμπολ Αγάπης» είναι μια πρωτοβουλία ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μέσα από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, προωθεί την ένταξη, την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των παιδιών, δημιουργώντας ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον, όπου κυριαρχούν η αποδοχή, η συμμετοχή και η χαρά της κίνησης.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πολλά παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, σε μια ημέρα γιορτής που θα είναι αφιερωμένη στα ίδια τα παιδιά και στις δυνατότητές τους. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο από το 2016 αποτελεί σταθερά το «σπίτι» του «Τζάμπολ Αγάπης», φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά την τελετή λήξης με αγάπη και συνέπεια, στηρίζοντας σταθερά τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Το «Τζάμπολ Αγάπης» συνεχίζει να αποτελεί έναν ξεχωριστό θεσμό που συνδέει τον αθλητισμό με την ενσυναίσθηση και την κοινωνική προσφορά, δίνοντας καθημερινά χώρο και φωνή στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Περιβάλλον και Ρομποτική στο προσκήνιο – Διπλή δράση στο Σ.Ε.Φ. στις Ημέρες Θάλασσας 2025

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επίκεντρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της καινοτομίας – Το Πάρκο Ευαισθητοποίησης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2025

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) φιλοξένησε και φέτος δύο σημαντικές δράσεις στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2025, ενισχύοντας τη σύνδεση της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Εκατοντάδες πολίτες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στον χώρο για να συμμετάσχουν και να γνωρίσουν από κοντά δύο μοναδικές εμπειρίες με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τη θάλασσα και τη γνώση.

Κεντρική θέση στις φετινές δράσεις κατείχε το Πάρκο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, ένας καινοτόμος χώρος ενημέρωσης και βιωματικής εκπαίδευσης που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση, ιδιαίτερα στους νεότερους. Διαδραστικά εκθέματα, εκπαιδευτικό υλικό και βιωματικές δράσεις ανέδειξαν την ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας ζωής και προώθησαν πρακτικές καθημερινής ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον.

Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με τη συμμετοχή σχεδόν 90 μαθητικών ομάδων από όλη την Αττική. Πολλές από τις δημιουργίες των παιδιών εστίασαν στο υδάτινο περιβάλλον, τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή, συνδέοντας τη ρομποτική και την τεχνολογία με την περιβαλλοντική θεματολογία.

Δηλώσεις

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, υπογράμμισε:

«Το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2025 στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή να παρουσιάζει, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, αλματώδη αύξηση. Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε μαθητικές ομάδες από σχολεία του Πειραιά και νέες τεχνολογίες, ενώ ενημερωθήκαμε για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση των Ημερών Θάλασσας 2025. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στέκεται πάντοτε αρωγός στα μεγάλα γεγονότα της πόλης».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε:

«Το 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι μια διοργάνωση αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το ταλέντο των μαθητών μας, με στρατηγικό μας συνεργάτη το mellonLAB και όλους τους συνδιοργανωτές που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
Η ενασχόληση των παιδιών με τη ρομποτική αναδεικνύει τις δυνατότητες της νέας γενιάς στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης, καλλιεργεί την ομαδικότητα και τα προετοιμάζει για το μέλλον που ήδη διαμορφώνεται μέσα από την τεχνολογική πρόοδο.

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει με τις δικές του δυνάμεις να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τη συμμετοχή των παιδιών σε διαγωνισμούς και εκπαιδευτικές δράσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία και τη ρομποτική. Άλλωστε, η πόλη μας φιλοξένησε πρόσφατα και την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μια σπουδαία διοργάνωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, για την αγαστή συνεργασία μας και στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, καθώς και την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τους συνεργάτες της για την πολύτιμη στήριξη και ασφαλώς να συγχαρώ θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη καθοδήγησή τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς εκατοντάδες παιδιά να παρουσιάζουν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα έργα που, στη δική μας εποχή, ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Η ενασχόληση των παιδιών με τη ρομποτική από τόσο μικρή ηλικία δείχνει πόσο γρήγορα εξελίσσεται η νέα γενιά. Ως Περιφέρεια Αττικής, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Πιστεύουμε ότι η ρομποτική πρέπει να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 4ου Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εξαιρετική δουλειά τους. Είναι μια γιορτή γνώσης, καινοτομίας και δημιουργίας που την απολαμβάνουμε όλοι, κυρίως τα ίδια τα παιδιά».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης, επεσήμανε:

«Η εφετινή συμμετοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με περίπου 90 ομάδες μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, συνοδευόμενοι από γονείς και εκπαιδευτικούς. Από αυτές, σχεδόν 40 ομάδες προέρχονται από τον Πειραιά, κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους ωκεανούς, με τις δημιουργίες των παιδιών να εστιάζουν στα ζητήματα του υδάτινου περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Η ρομποτική, η τεχνολογία και η επιστήμη μπαίνουν πλέον δυναμικά στην καθημερινότητα των παιδιών από μικρή ηλικία και ο Δήμος Πειραιά στηρίζει σταθερά κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι φετινές Ημέρες Θάλασσας 2025 άφησαν ένα έντονο αποτύπωμα έμπνευσης και ευθύνης. Το Σ.Ε.Φ. μετατράπηκε σε έναν ζωντανό εκπαιδευτικό πυρήνα, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό του ρόλο στην υποστήριξη δράσεων που εμπνέουν, εκπαιδεύουν και ενώνουν την κοινωνία γύρω από τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του μέλλοντος.