Skip to main content

Month: April 2023

Δελτίο Τύπου: «Άκρως επιτυχημένο το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στο ΣΕΦ»

Με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Περισσότεροι από 4.000 γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Περιστύλιο χώρο του ΣΕΦ, για να συμμετάσχουν αλλά και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

σκάκι

Μετά το τέλος και της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης, υπήρξαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων σε ατομικό επίπεδο. Σε όλες τις σχολικές τάξεις ξεχωριστά. Με τα παιδιά να παίρνουν τα διπλώματα αλλά και τα μετάλλιά τους.

Το σκάκι είναι ένα άθλημα το οποίο βοηθάει τόσο στην άσκηση του μυαλού όσο και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του εκάστοτε παίκτη.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ, ευχαρίστησαν θερμά τη διοίκηση για τη συνδιοργάνωση των αγώνων, όσο και τους εργαζομένους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την βοήθειά τους.

σκάκι

Κατά την τελετή λήξης, η Ομοσπονδία του Σκάκι με τον πρόεδρο Στάθη Ευσταθόπουλο, βράβευσαν την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, για την πλούσια συνεισφορά της τόσο στους αγώνες όσο και στην ομοσπονδία.

σκάκι

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση κατά την βράβευσή της:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Όχι μόνο στους αθλητές που πήραν τις πρώτες θέσεις, αλλά σε όλους όσους αγωνίστηκαν. Σε ένα άθλημα το οποίο ασκεί εξαιρετικά το μυαλό. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα αλλά άθλημα. Συγχαρητήρια και στους γονείς. Γιατί αν δεν ήταν αυτοί τα παιδιά δεν θα είχαν ασχοληθεί με αυτό. Πολλά μπράβο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Στάθη Ευσταθόπουλο για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί αλλά και στον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, Δημήτρη Κεφαλά που έτρεξε την διοργάνωση. Μια πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε πέρυσι με την διοργάνωση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι που κάθε χρόνο μεγαλώνει. Επόμενο στοίχημα είναι οι επόμενοι και κάθε επόμενοι αγώνες να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους».

Δελτίο Τύπου: «Για μία ακόμα χρονιά στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι»

Πανέτοιμο είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Το τριήμερο 28-30 Απριλίου, στον χώρο του Περιστυλίου. Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Σ.Ο. Κορυδαλλού με τη στήριξη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Περίπου 1.000 μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν μέρος στους αγώνες και θα δώσουν το παρών στο Φαληρικό γήπεδο. Ώστε στη συνέχεια να αναδειχθούν οι κορυφαίοι σε όλες τις κατηγορίες.

Την οργανωτική επιτροπή των αγώνων αποτελούν: η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Πρόεδρος του ΣΕΦ, ο Γιώργος Μακρόπουλος, αντιπρόεδρος της FIDE και αντιπρόεδρος της ΕΣΟ, ο Χρήστος Γκορίτσας, επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΟ, ο υπογράφων, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟ και έφορος Σχολικού Σκακιού, ο Τάκης Σκλαβούνος, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΣΟ, και ο Δημήτρης Κεφάλας, διευθυντής Αγώνων.

Οι μεγάλες διοργανώσεις έχουν έναν και μόνο προορισμό. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 28/4/2023:  08:00-18:00

Σάββατο 29/4/2023:       09:30-19:30

Κυριακή 30/4/2023:        08:30-17:00        (Η τελετή λήξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» 15:00-17:00).

Δελτίο Τύπου: «Άκρως επιτυχημένο το Πανελλήνιο Κύπελλο “Κωνσταντίνος Θωμαΐδης” στο ΣΕΦ

Ένα ακόμα αθλητικό τετραήμερο ολοκληρώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην κεντρική σάλα του Φαληρικού γηπέδου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ταε Κβο Ντο «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης» από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο.

Περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και τις τέσσερις ημέρες, ώστε να λάβουν μέρος στους αγώνες, με την προσέλευση του κόσμου στις κερκίδες του ΣΕΦ να είναι σημαντική.

Πανελλήνιο

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του Πανελλήνιου Κυπέλλου «Κωνσταντίνος Θωμαΐδης», ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα διεξήχθησαν οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Γυναικών.

Άπαντες παρακολούθησαν αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση.

Για άλλη μια φορά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έδειξε έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά σε όλα τα αθλήματα και τις διοργανώσεις.

Δελτίο Τύπου: «Στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Κύπελλο "Κωνσταντίνος Θωμαϊδης" Ταε Κβο Ντο»

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στην κεντρική αρένα του Σταδίου πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Κύπελλο «Κωνσταντίνος Θωμαϊδης» από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταε Κβο Ντο.

Πληθώρα αθλητών βρίσκεται στο ΣΕΦ, προκειμένου να λάβει μέρος στους αγώνες οι οποίοι είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Για μια ακόμα φορά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δείχνει έμπρακτα ότι παραμένει δίπλα σε όλα τα αθλήματα και τις διοργανώσεις.

Δελτίο Τύπου: «Πλήθος κόσμου στη 2η Γιορτή Χαράς "Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια" στο ΣΕΦ»

Με την παρουσία πολλών γονιών και παιδιών πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η 2η Γιορτή Χαράς «Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς», με την υποστήριξη του ΣΕΦ, ενώ τελέστηκε υπό την υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, των Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, καθώς και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του International Action A.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη προέβει στην παρακάτω δήλωση για την εκδήλωση:

«Θέλω να καλωσορίσω στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς». Το ΣΕΦ προσφέρει πάντα μια ζεστή στέγη σε τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις που δίνουν με τη σειρά τους χαρά σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Ως διοίκηση του Σταδίου θα ήμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες ενέργειες. Που όχι μόνο βοηθούν, αλλά και ενημερώνουν για τα προβλήματα που υπάρχουν».

Στην εκδήλωση υπήρξαν δράσεις για παιδιά ΑμεΑ, πολλά παιχνίδια, αλλά και ενημέρωση ώστε να υπάρξει περαιτέρω ευαισθητοποίηση και στήριξη τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους.