Skip to main content

Month: July 2020

Κυματίζουν από χθες οι σημαίες του ΣΕΦ

31 Ιουλίου 2020

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε σύσσωμη η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με την έπαρση 5 σημαιών στον προαύλιο χώρο.
Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του ΣΕΦ, κ. Τσιλιγκιρη, ύψωσε στον κεντρικό ιστό την επίσημη σημαία του σταδίου, περιστοιχιζόμενη από την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία, αναδεικνύοντας τον διεθνή αθλητικό του χαρακτηρα, αλλά και από τη σημαία των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Τόκιο το 2021.

Continue reading

Ανακατασκευή της Β’ Αίθουσας

30 Ιουλίου 2020

Παράλληλα με τις εργασίες που εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο, συνεχίζονται και αυτές στο εσωτερικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναμόρφωσης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό και το οργανόγραμμα που έχει εκπονηθεί από τη Διοίκηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής της Β’ Αίθουσας, με δομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις αναβάθμισης.

Το ΣΕΦ αλλάζει ριζικά!

Continue reading

Εργασίες για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε Συνεδριακό Χώρο

28 Ιουλίου 2020

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο φουαγιέ – πατάρι, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου πολλαπλών χρήσεων.
Οι δυνατότητες χρήσης και αξιοποίησης του Συνεδριακού Χώρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι αναβαθμισμένες καθώς θα το μετατρέψουν σε ένα χώρο, άνετο και υψηλής αισθητικής που θα περιλαμβάνει υποδομές για την πραγματοποίηση διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων και συγκεκριμένα για Συνέδρια, Ημερίδες, Εκθέσεις, Διαλέξεις, Σεμινάρια, Συνεστιάσεις, Θεατρικές Παραστάσεις, Μουσικές εκδηλώσεις, Εκθέσεις κ.ο.κ..

Continue reading

Ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια του σταδίου

28 Ιουλίου 2020

Το ΣΕΦ αλλάζει! Και αλλάζει σε όλους τους τομείς, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα Στάδιο ασφαλές με χώρους καθαρούς και προσιτούς για αθλητές και πολίτες.

Ένα μεγάλο εύρος εργασιών συνεχίζεται και με γνώμονα την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση μπαρών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Το φυλάκιο επέστρεψε στην αρχική του θέση, με συνέπεια στη φύλαξη των χώρων και προτεραιότητα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του χώρου στο σύνολο του.

Άνδρες της φύλαξης περιπολούν την έκταση του σταδίου αποτρέποντας κρούσματα παραβατικότητας.

Διοίκηση και εργαζόμενοι συνεχίζουμε δυναμικά και με όρεξη τις προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για να καταστεί το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προορισμός για όλους!

Continue reading

Παραλαβή των δυο γηπέδων αντισφαίρισης από την Περιφέρεια Αττικής

24 Ιουλίου 2020

Παρελήφθησαν σήμερα Παρασκευή (24/7) από την Περιφέρεια Αττικής τα δυο γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τα οποία τίθενται προς χρήση από τους επισκέπτες και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.
Το έργο της ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης και ανάπλασης του ΣΕΦ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και εκτός από τα δυο γήπεδα, περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών και βλαβών σε δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού καθώς και την ανακατασκευή της παιδικής χαράς, η οποία αναμένεται να παραδοθεί για χρήση το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των γηπέδων, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Δήλωση της προέδρου του ΣΕΦ
Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη με αφορμή την παράδοση των δυο γηπέδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής αλλά και προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την παράδοση των δυο γηπέδων τένις που αναβαθμίζουν ποιοτικά τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια η οποία στήριξε και χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο ήταν ουσιαστική και άψογη. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την δημιουργία νέων χώρων που βελτιώνουν την εικόνα τόσο του Σταδίου μας όσο και της ευρύτερης περιοχής και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να αθληθούν σε ένα ιδανικό και ασφαλές περιβάλλον. Οι προσπάθειες μας ως διοίκηση του ΣΕΦ για βελτίωση της εικόνας των εγκαταστάσεων και δημιουργίας νέων υποδομών, είναι καθημερινές και συνεχίζονται με την ίδια όρεξη αλλά και πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς των οποίων η συνέργια απαιτείται για την υλοποίηση των έργων. Περιμένουμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τα δυο νέα γήπεδα».

Continue reading

Η εναρκτήρια εκδήλωση του πάρκου κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων

23 Ιουλίου 2020

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/7) η εναρκτήρια εκδήλωση του πάρκου κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων το οποίο βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (1ο γεφυράκι, ακτή Δηλαβέρη).
Οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει από πέρσι, για τη δημιουργία του πάρκου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και παραδόθηκε στη διάθεσή του κοινού στην εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη να δίνει το παρών.
Πλήθος κόσμου και ιδιοκτήτες σκύλων παρευρέθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προσφέρεται για αμέριμνες βόλτες, άθληση και κοινωνικοποίηση των τετράποδων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Η δημιουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης και ανάπλασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής της Ν.Δ. κα Νόνη Δούνια, η κα Ανδριάνα Ζαρακέλη Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων, Δνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, η κα Αλέκα Τουμαζάτου Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Πειραιά, η κα Αντωνία Σαρακατσάνη Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος, ο κ. Νίκος Μανεσιώτης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά , η κα Σοφία Χαλικιά Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά και εργαζόμενοι του ΣΕΦ.

Η Δήλωση της προέδρου του Σ.Ε.Φ.

Με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση του πάρκου σκύλων, η πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παραδίδουμε στο κοινό το πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων εδώ στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ως διοίκηση είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που άπτονται του φιλοζωικού ενδιαφέροντος και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτού του πολύ όμορφου χώρου. Ενός χώρου τον οποίο οι ιδιοκτήτες των πιστών μας φίλων , θα μπορούν να χρησιμοποιούν, προσφέροντας στα αγαπημένα τους ζωάκια τη δυνατότητα της άθλησης της κοινωνικοποίησης και της απαραίτητης βόλτας για την καθημερινή τους αναγκαία εκτόνωση. Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι το ΣΕΦ αλλάζει και στοχεύουμε στη συνολική ποιοτική αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου. Για να επιτευχθούν οι αλλαγές που έχουμε θέσει ως στόχο, είναι αναγκαίο να βάζουμε τέτοιες πινελιές προκειμένου να θαυμάσουμε στο τέλος έναν ολοκληρωμένο «καμβά». Τον ολοκληρωμένο «πίνακα» που θα καθιστά το ΣΕΦ προορισμό για όλους!
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής που ήταν κοντά μας, και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην όμορφη αυτή εκδήλωση».

Continue reading

Απάντηση σε δημοσιεύματα

20 Ιουλίου 2020

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security), η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Πρώτον, οι όροι προκήρυξης του διαγωνισμού, που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στις 20/11/2019 ,  δεν ανταποκρίνονταν στις έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η καθημερινή διέλευση χιλιάδων πολιτών από τον χώρο ευθύνης μας επέβαλε την αναμόρφωση των όρων παροχής υπηρεσιών φύλαξης, με γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των αθλητών και υπαλλήλων του Σ.Ε.Φ., καθώς και των διερχομένων. Η μείωση των φαινομένων παραβατικότητας στο εσωτερικό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη. Σήμερα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει μετατραπεί από θύλακα ανομίας σε φάρο ασφάλειας για τον Φαληρικό όρμο.

Δεύτερον, η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία-πάροχο εδράζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α’ Αρ. Φ. 64/14.03.2020 που επιτρέπει κατά παρέκκλιση την πραγματοποίηση ανάλογων διαδικασιών για λόγους αποτελεσματικότητας, αλλά και προσαρμοστικότητας στις νέες ανάγκες που δημιούργησε ο Covid-19.

Τρίτον, το αντικείμενο των συμβάσεων διαφέρει σημαντικά. Ειδικότερα, η σύμβαση που υπεγράφη προσφάτως, αφορά την φύλαξη: i) του φυλακίου λίμνης σε εικοσιτετράωρη βάση (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα ανά ημέρα), ii) του περιβάλλοντος χώρου με τη χρήση μοτοσικλετών και ποδηλάτων για συνολικά 16 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή (ήτοι 4 βάρδιες και 4 άτομα) και 24 ώρες αντίστοιχα για Σάββατο έως Κυριακή, αλλά και για τις ημέρες εθνικών εορτών και αργιών (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα). Αντιθέτως ο ακυρωθείς διαγωνισμός προέβλεπε την φύλαξη των μαρινών για συνολικά 16 ώρες (ήτοι 2 βάρδιες και 2 άτομα) και του περιβάλλοντος χώρου για 8 ώρες με τη χρήση αυτοκινήτου(ήτοι 1 βάρδια και 1 άτομο).

Τέταρτον, η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, για την οποία στοχοποιούνται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική. Τουναντίον, εφαρμόστηκε κατά κόρον από την προηγούμενη διοίκηση με αποδέκτη συγκεκριμένη εταιρεία-πάροχο. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που δεν υπήρχαν έκτακτες συνθήκες ούτε και κάποιο νομικό πρόσκομμα στη διεξαγωγή διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν στόχο να κηλιδώσουν τη βελτιωμένη εικόνα του Σ.Ε.Φ. που είναι, πλέον, ορατή σε όποιον το επισκέπτεται, αλλά και να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν θα τα καταφέρουν!

Επιφυλασσόμαστε να υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τόσο του ΣΕΦ όσο και των μελών του ΔΣ

Continue reading

Υποβρύχιος καθαρισμός της παραλίας από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Σ.Ε.Β.)

18 Ιουλίου 2020

Υποβρύχια επιχείρηση καθαρισμού βυθού της παραλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Σ.Ε.Β.).

Οι εθελοντές βατραχάνθρωποι, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, βούτηξαν από νωρίς το πρωί και ανέλκυσαν σημαντικό όγκο απορριμμάτων από το βυθό, τα οποία φρόντισαν να απομακρύνουν αμέσως μετά οι εργαζόμενοι του Σταδίου.

H πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης από τον Σ.Ε.Β. δήλωσε :
«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη δράση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων τον πρόεδρο κ. Παλατιανό Αλέξανδρο, τον Αντιπρόεδρο κ. Ποζίδη Χρήστο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Λάμπρου Αθανάσιο, και τον Γρ. Δημοσίων Σχέσεων κ. Περδικέα Γεώργιο, τους εθελοντές βατραχανθρώπους για την άψογη συνεργασία και φυσικά τους εργαζόμενους του Σταδίου για την αφοσίωση και την εργατικότητα τους.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας και εκτελούμε παρεμβάσεις ουσίας, ώστε κάθε σημείο του ΣΕΦ να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί πλήρως».

Continue reading

Άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

17 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (2/7/2020) χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ( κλειστό γυμναστήριο και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης Α’, B’ και Γ’), οι οποίες βρίσκονται επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1 στο Πειραιά.

Η απόφαση αφορά την κεντρική και βοηθητικές αίθουσες 1 έως 10 του ισογείου και τις αίθουσες 11, Ζ1, Ζ2 και ΣΤ του ημιωρόφου.
Αφορά προπονήσεις και αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, τοιχοσφαίρισης, αντισφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ρυθμικής γυμναστικής, άρσης βαρών, ζίου ζίτσου και τζούντο.

Η παρούσα απόφαση ισχύει για δύο έτη, εφόσον πριν τη λήξη του πρώτου έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση ότι η ομάδα που αγωνίζεται στην συγκεκριμένη έδρα, δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΔΕΙΑΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΚΛΕΙΣΤΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΣΕΦ_1

Continue reading