Με διεθνή ακτινοβολία ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ το 33ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας
Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική διεθνή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του 33ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2026, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).
Οι εργασίες του συνεδρίου φιλοξενήθηκαν στην κεντρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, η οποία για τρεις ημέρες αποτέλεσε σημείο συνάντησης της επιστημονικής κοινότητας της φυσικοθεραπείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ως σύγχρονου πολυχώρου φιλοξενίας μεγάλων επιστημονικών διοργανώσεων διεθνούς επιπέδου.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της επιστημονικής κοινότητας. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, η πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου της φυσικοθεραπείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιδιαίτερη τιμή για το συνέδριο αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, Mike Landry, καθώς και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Ομοσπονδίας, Esther-Mary D’Arcy, γεγονός που προσέδωσε στη διοργάνωση έντονο διεθνή χαρακτήρα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν σύγχρονα επιστημονικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η θεραπευτική άσκηση στην ογκολογία και τη γηριατρική, οι εξελίξεις στην ιατρική ποδοσφαίρου, καθώς και η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών στην αποκατάσταση και την κλινική πρακτική.
Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ανέφερε:
«Η παρουσία των κορυφαίων θεσμικών εκπροσώπων της Φυσικοθεραπείας παγκοσμίως στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ένας σύγχρονος και εξωστρεφής πολυχώρος, ικανός να φιλοξενεί διοργανώσεις υψηλού επιστημονικού κύρους και να υποστηρίζει το όραμα για μια Φυσικοθεραπεία που εξελίσσεται μέσα από την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία».
Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου ανέδειξε τις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της φυσικοθεραπείας, με ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό ανασχεδιασμό του κλάδου, την τηλε-φυσικοθεραπεία και τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στην αποκατάσταση.
Το 33ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας άφησε ισχυρό αποτύπωμα στον επιστημονικό διάλογο, ενώ το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του ως σημείο αναφοράς για την καινοτομία, την επιστήμη και την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
English

