Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 4893435 (08.00-14.30) και +30 210 4893352 (14.30-08.00)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Λοιπές αίθουσες

 

Το  πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία, της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στόχος του να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί εργαλεία μη τυπικής μάθησης, όπως εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα, θεατρικά παιχνίδια, αθλητικές δράσεις και μια διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

Διάρκεια προγράμματος: Φεβρουάριος  – Μάιος

Συχνότητα επισκέψεων στο ΣΕΦ: 2 φορές τον μήνα

Διάρκεια Επίσκεψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: 2:30 ωρών

Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε επίσκεψη: 125 μαθητές

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της E’ και ΣΤ’ Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10  - 15 ετών).

Τα εργαστήρια είναι χωρισμένα σε τρεις διδακτικές ώρες (45’).

Το εργαστήριο της πρώτης ώρας θα περιλαμβάνει ενημέρωση των παιδιών για την ιστορία του ΣΕΦ και τη συμβολή του στον πολιτισμό και αθλητισμό στη χώρα μας και συμμετοχή στα εργαστήρια του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» με παιχνίδια, τραγούδια, χορογραφίες, δραστηριότητες εναλλαγής ρόλων και τεχνικές ενσυναίσθησης αλλά και δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες των παιδιών.

Η τρίτη ώρα θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό, μέσω της χρήσης των υποδομών του Σ.Ε.Φ, όπου τα παιδιά, από κοινού με αθλητές θα γνωρίζουν μία σειρά αθλημάτων. Ο χώρος των προθερμαντηρίων του Σταδίου που αποτελείται από 10 αίθουσες φιλοξενεί αθλήματα όπως Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ping Pong, Άρση Βαρών, Ρυθμική γυμναστική, Τζούντο, Ζίου Ζίτσου,  κτλ. Σε κάθε επίσκεψη θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της αντίστοιχης αίθουσας έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από δράσεις και τεχνικές γνώσεις. Στόχος είναι να μπορέσουν οι μικροί μας φίλοι να καταλάβουν μέσα από το παιχνίδι την δύναμη του αθλητισμού και την ανάγκη αξιών ως βασικό συστατικό του, να συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και να εμπνευστούν από τα ολυμπιακά ιδεώδη αλλά και να ενημερωθούν για μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα όπως το doping (φαρμακοδιέγερση) και η αξία της εκεχειρίας

Το υφιστάμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 140982/Δ2 με ημερομηνία 09/09/2015) και έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε όσα σχολεία έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

ΔIEYΘYNTPIA EKΔHΛΩΣEΩN BOΓIAKH EΛENA 2104893299

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean a sapien ut tellus vestibulum pellentesque id eu sem. Duis facilisis dolor risus, a fermentum quam fringilla id. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam porttitor purus ac erat rutrum, eget blandit elit porta. Mauris ultricies sapien fringilla elit vestibulum egestas. Aenean a placerat risus. Ut pharetra ac nulla a egestas. Nam ultricies sem a aliquam tempus. Ut accumsan ipsum in est gravida fringilla. Proin quis ornare ex. Donec ante leo, tempus gravida est non, auctor blandit ligula. Nunc imperdiet neque lacus, in ornare erat pellentesque a. Donec eros enim, suscipit non ipsum ac, aliquam varius augue. Nulla hendrerit magna sed interdum aliquet. Aliquam a nunc sapien. Proin dapibus consectetur arcu, at finibus lorem cursus vel. Sed porta dapibus metus ac interdum.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στην 29η συνεδρίαση 27-05-2014, αποφάσισε την ίδρυση Αθλητικής Βιβλιοθήκης στο χώρο των προθερμαντηρίων του Σταδίου. Οι στόχοι της βιβλιοθήκης είναι:

  1. Η διάδοση των αθλητικών βιβλίων και συγγραμμάτων.
  2. Η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
  3. Η δημιουργία ερευνητικών προγραμμάτων.
  4. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας.
  5. Η συνεχής βελτίωση των παρεχομένων στο κοινό υπηρεσιών .
  6. Η δημιουργία νέου κοινού και συνεχή διατήρηση της αναγνωρισιμότητας του.

Η κατασκευή της βιβλιοθήκης έγινε στην είσοδο αθλητών από όπου εισέρχονται καθημερινά 700 παιδιά περίπου μαζί με τους συνοδούς τους, προπονητές, συνεργάτες κλπ. Η βιβλιοθήκη είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της προθέρμανσης και πλαισιώνει τα 11 κλειστά γήπεδα που φιλοξενούν τα αθλήματα του Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ping Pong, Τζούντο, Ρυθμική Γυμναστική, Άρση Βαρών και Σκουός, Στην 32η συνεδρίαση στις 17/06/14, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργήσει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) δίνοντας της το όνομα του κέντρου «Olympic Truce Library».

Το Στάδιο ειρήνης και Φιλίας επισκέπτονται ετησίως πάνω από 40 σχολεία της χώρας μας αλλά και σχολές του εξωτερικού. Η επίσκεψη των μαθητών/φοιτητών χωρίζεται σε τρία μέρη: 

  1. Περιήγηση στους χώρους του ΣΕΦ και ιστορική αναδρομή.
  2. Παιχνίδι και φωτογραφίες στην Αρένα και τα Προθερμαντήρια.
  3. Συζήτηση και ερωτήσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τους αθλητικούς χώρους, τη γνωριμία τους με τα αθλήματα και την ενημέρωση τους γύρω από θέματα αθλητισμού και αθλητικής παιδείας.