Δελτίο Τύπου: «Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο εορτασμός της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά»
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φιλοξενεί την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου την ειδική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου».
Η δράση, η οποία απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους κινδύνους και τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της καλλιέργειας μιας υγιούς ψηφιακής παιδείας.
Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, υπογράμμισε τη σημασία της φιλοξενίας τέτοιων πρωτοβουλιών:
«Η ασφάλεια των παιδιών μας στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στηρίζουμε έμπρακτα τις πρωτοβουλίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, προσφέροντας έναν φιλόξενο χώρο για την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση υπεύθυνων ψηφιακών πολιτών, παρέχοντας στα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για να πλοηγούνται με ασφάλεια».
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνεχίζει να αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα στήριξης για την τοπική κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς φορείς, ενισχύοντας δράσεις που προάγουν την ασφάλεια και την ευημερία της νέας γενιάς.
English